Activiteiten

Lees hier over onze activiteiten!

© Happy Wings - 2022

Bezoeken aan zorginstellingen, scholen voor speciaal onderwijs en ernstig zieken

Stichting Happy Wings bezoekt met haar roofvogels en uilen o.a. kinderen en ouderen met een beperking of ernstige ziekte om hen een onvergetelijke belevenis te laten ervaren en, nog belangrijker, hen kennis te laten maken met hun eigen mogelijkheden. Om hen te laten zien dat zij meer kunnen dan dat zij misschien zelf denken. Een ieder kan op zijn of haar manier deelnemen aan deze bezoeken, er kan meegeholpen worden, maar wanneer men alleen toeschouwer wil zijn, dan kan dit uiteraard ook. Ook komt het regelmatig voor dat een kind of een oudere die in eerste instantie wat terughoudend is, uiteindelijk toch een vogel op de arm heeft.

Deze bezoeken zijn volledig aangepast aan de doelgroep en vinden op een ontspannen wijze plaats met individuele aandacht voor iedereen. Elk bezoek is uniek.

Bekijk hier een filmpje van zo'n bijzondere ontmoeting.

Het begeleiden van jongeren of jongvolwassenen met een beperking

Op kleine schaal begeleidt Stichting Happy Wings jongeren of jongvolwassenen met een beperking. Deze begeleiding is zeer individueel gericht en afgestemd op de behoefte van de zorgvrager. De zorgvragers vergezellen de valkenier tijdens de bezoeken aan de diverse instellingen en helpen de valkenier bij zijn lessen en workshops. Zij hebben daarbij hun eigen taken. Zij leren op deze manier zelfstandig te werken en stemmen hun gedrag af op de vogels. Dit maakt dat zij leren om hun eigen gedrag en gevoelens te reguleren, iets waarvan zij in de “gewone” maatschappij veel baat kunnen hebben. Dit vergroot tevens hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

© Happy Wings - 2022
© Happy Wings - 2022

Het geven van educatieve lessen en workshops

Stichting Happy Wings geeft met haar vogels geen shows of demonstraties. De vogels kunnen wel worden ingezet bij educatieve lessen op scholen voor basis-, middelbaar en speciaal onderwijs. Deze lessen kunnen worden aangepast aan elk niveau en zijn interactief. Leerlingen worden actief betrokken bij deze lessen en op een ontspannen manier leren zij over de soorten en de leefwijze van de verschillende vogels. Deze lessen kunnen ook ingezet worden als workshop voor diverse doelgroepen.

Klik hier voor de lesomschrijving.

De vogels

Stichting Happy Wings geeft met haar vogels geen vogelshows of demonstraties. Daar waar de vogels ingezet worden, is het welzijn van de vogels één van de uitgangspunten. De vogels van Stichting Happy Wings zijn zogenaamde “rescue vogels”. Vogels die verwaarloosd zijn of om andere redenen een goed adres hebben moeten zoeken. De vogels die Stichting Happy Wings opneemt zijn gekweekt en mogen derhalve niet uitgezet worden in de vrije natuur. Deze vogels vinden bij Stichting Happy Wings een veilige plek, waar zij in alle rust oud mogen worden. Alleen de vogels die geschikt zijn voor bezoeken aan instellingen en waarvan duidelijk is dat zijzelf daar ook plezier aan beleven, worden hiervoor ingezet. Alle vogels krijgen (zonder aangelijnd te zijn, maar met zender) genoeg vlieguren in de vrije natuur.

© Cedric Fortuin - 2022